From Toll Wiki
Click on the map to open toll wiki for a country/state

Hvordan betale bompenger i Norge

Norge har et elektronisk bompengesystem over hele landet. Dette betyr at du ikke trenger å stoppe for å betale bompenger for veien, broer eller tunneler du reiser på; du vil motta en e-post hver måned. Bompenger og kjøretøyregistreringsnummer registreres av kameraer på bomstasjonen, så med bompenger vil du unngå potensielle bøter på 16.000 kroner og lett ta vare på tapte bompenger eller inkasso fra bompengeselskaper.

Hvis du har AutoPASS, bør du få relevante rabatter på bompenger.

I tillegg til AutoPASS-brikken kan brikker fra følgende tjenesteleverandører brukes av alle kjøretøyer:

  • EasyGo[1]
  • BroBizz AS[2]
  • Øresundbro Konsortiet[3] (ØresundBizz)

Bompenger for norske kjøretøy

Norske sjåfører og faste besøkende registrerer bilen sin hos AutoPASS og får en etikett plassert på frontruten. Når du kjører gjennom et innsamlingssted, registreres passasjen og det sendes en regning hver måned

Fakturaen sendes med posten (eller e-post hvis eieren har forhåndsregistrert seg via EPCs nettsted).

Alle kjøretøyer må registrere sin Euro-klasse og drivstofftype[4] for å bli belastet riktig pris av bompengeoperatørene.

Bompenger for leiebiler i Norge

Hvis du kjører leiebil i Norge, vil din leiebilleverandør ha registrert bilen hos AutoPASS. Tollavgiftene dine blir lagt til den endelige regningen med mindre annet er avtalt med utleieselskapet.

Bompenger for utenlandsregistrerte kjøretøy i Norge

Hvis du kjører et utenlandsregistrert kjøretøy, bør du registrere deg hos Euro Parking Collection (EPC)[5] før du reiser. Dette vil sikre enkel tilgang til alle fakturaer og en mye raskere behandlingstid. Hvis du ikke registrerer deg, vil en faktura bli sendt til den registrerte adressen til bileieren, og du kan vanligvis betale til en lokal bankkonto.

Slik betaler du bompenger for lastebiler i Norge

Det er obligatorisk for tunge nyttekjøretøyer over 3,5 tonn å ha en gyldig AutoPASS-konto før de kommer inn i Norge.

Hvis du ikke har et stykke, få et stykke på forhånd. Bestill en AutoPASS-brikke fra Fjellinjen[6], eller fra et bompengeselskap der du ofte passerer: signer en avtale med et bompengeselskap[7].

Gyldige sjetonger i Norge er:

  • Norsk AutoPASS
  • EasyGo


Bruk av disse tokens betyr en chiprabatt på 10 prosent i de fleste bompengesystemer i Norge.

Ved bompengebrudd pålegges det en bot på 8.000 kroner. Beløpet øker til 12 000 kroner dersom boten ikke betales innen tre uker. Gjentas overtredelsen innen to år, vil boten øke til 16 000 kroner.

Du kan beregne bompenger for at lastebilen din skal reise rundt i Norge og andre europeiske land ved hjelp av Lastebilavgift Kalkulator.

Hvordan betale ubesvarte bompenger i Norge

Etter at du har passert en bomstasjon i Norge, vil du motta en faktura; den inneholder detaljene om betalingsmåten fra det aktuelle bompengeselskapet[8].

Hvis du ikke betaler innen fristen, vil du motta en påminnelse / inkassovarsel med purregebyr til gjeldende priser. Hvis du ikke betaler innen fristen, sendes fakturaen for henting.

Hvis inkassovarselet ikke er betalt innen forfallsdatoen, vil fakturaen videresendes for inkasso og AutoPASS-avtalen blir sperret til inkassosaken er avgjort. Dette betyr at du ikke får rabatt eller fritak på passasjene dine.

Se Norges bompengeselskaper for mer informasjon.

Hvordan beregne bompenger i Norge

Beregn bompenger for å reise over Norge bomringer, bomveier, bompenger og andre betalingsanlegg ved bruk av Bompengeregner Norge.


Rideshare, OEM, TMS, flåtselskaper og andre transportvirksomheter kan utnytte tollinformasjon ved å integrere med TollGuru Toll API for beregning før turen og avstemming etter turen.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.