From Toll Wiki

Revision as of 08:17, 2 July 2021 by Nickonomics (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Click on the map to open toll wiki for a country/state

De fleste af de danske motorveje er fri for vejafgift ved kørsel af biler, lastbiler, autocampere og motorcykler med en vægt op til 12 ton. Du skal kun betale vejafgift for at krydse Storebælt – Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Bompengesatser afhænger af køretøjets længde, højde og vægt.

Lastbiler der vejer mere end 12 tons betaler vejafgift i Danmark for at rejse inden for og over hele landet. Afgiften kaldes Eurovignette, og taksterne afhænger af køretøjets emissionsklasse, antallet af aksler og varigheden af Eurovignetten.

Du kan beregne vejafgifter for at krydse alle betalingsbroer og vejveje over hele Danmark ved hjælp af Vejafgiftsberegner Danmark.

Øresundsbroen

hovedartikel: Øresundsbroen vejafgifter og bizz

Øresundsbroen forbinder Danmark og Sverige. Øresundsbroen, der består af en bro, en tunnel og den menneskeskabte ø Peberholm, er 3,8 mil og er åben hele året rundt.

Bilister skal betale vejafgift ved betalingsanlægget ved Lernacken på svensk side. Der er både elektronisk betalingsvej og bemandede betalingscentraler, der også accepterer kontant eller kreditkortbetaling. Der er ingen betalingsstation på Danmarks side.

Se afsnittet Øresundsbroen for at lære mere om dets vejafgift.

Storebæltsbroen

hovedartikel: Storebæltsbroen vejafgifter og bizz

Storebæltsbroen forbinder de danske øer Fyn og Sjælland og muliggør direkte biltrafik mellem den kontinentale del af Danmark og hovedstaden København. Ap art of the E 20 road, Storebæltsbroen length is 4,219 mil long.

Se afsnittet Storebæltsbroen for at lære mere om dets vejafgift.

Hvordan betaler man vejafgifter i Danmark

hovedartikel: Hvordan betaler man vejafgifter i Danmark

Alle danske og udenlandske køretøjer, der krydser Øresundsbroen og Storebæltsbroen, skal betale vejafgift. Bompenge kan betales kontant eller med kort på stedet, når de krydser broen. For forudbetalt betaling, som har store rabatter, kan du få en bizz og også blive aftalt med broerne.

Se afsnittet Hvordan betaler man vejafgifter for at lære mere om dets vejafgift.

Hvordan betaler man ubetalt vejafgift i Danmark

Alle baner nær betalingspladserne i Øresundsbroen og Storebæltsbroen registrerer nummerpladen på køretøjer, der krydser dem. Hvis din bizz er ugyldig, eller hvis kontoen ikke har penge nok, modtager køretøjsejeren en meddelelse fra den pågældende myndighed om at betale vejafgiften med en bøde.

Hvis du kører gennem Storebæltsbroen betalingsstation uden at betale, opkræves der et tillæg på DKK 600 ud over standardafgiften. Følg instruktionerne på fakturaen for at betale den ubesvarede vejafgift.

For at betale din Øresundsbroen-faktura[1] skal du kontakte din bank og opdatere dine kortoplysninger[2] i self-service[3].

Danmark betalingsafgift

I Danmark tillader betalingsmærker eller Bizz bilister at køre på alle baner uden at stoppe for at betale. Der er forudbetalte elektroniske betalingsmetoder, der kræver, at du sætter et mærke på din forrude, der skal registreres, når du krydser Øresundsbroen eller Storebæltsbroen.

ØresundBizz

ØresundBizz[4] er en elektronisk vejafgift leveret af Øresundsbroen, som du fastgør til din forrude. Alle bompasser kan registrere det, når dit køretøj passerer igennem og automatisk opkræve beløbet.

BroBizz

BroBizz[5] er en lille elektronisk enhed, der bruges til automatisk betalingsafgift. BroBizz placeres på forruden, og betalingen opkræves automatisk på det betalingskort, der er knyttet til BroBizz-kontoen.

BroBizz er fantastisk til chauffører, der ofte krydser danske broer eller til færgeture via Scandlines færgeselskab. Du kan også bruge BroBizz til parkering i lufthavne eller som et alternativ til AutoPASS i Norge.

Danmark betalingsveje og betalingsbroer bureau

  • Øresundsbro Konsortiet: Administrerer Öresundsbroen mellem Danmark og Sverige.

Officiel hjemmeside: https://www.oresundsbron.com/da/start[6]
Kundeservice: +46 40 22 30 00
Email adresse: kontakt@oresundsbron.com

Adresse: Øresundsbro Konsortiet,
Vester Søgade 10,
1601 Copenhagen V

  • Storebæltsbroen: A/S Storebælt owns and maintains the Storebæltsbroen (The Great Belt Bridge), road and railway. 

Officiel hjemmeside: https://storebaelt.dk/[7] 

Telefon: +45 7015 1015 Adresse: A/S STOREBÆLT, 
Storebæltsvej 70
DK 4220 Korsør
CVR: 10 63 49 70
EAN nr: 5790002111006

Beregn vejafgifter for Danmark og andre regioner i Europa

Beregn ruter, vejafgifter og brændstofomkostninger for din rejse med biler, busser, lastbiler, motorcykler og autocampere i Denamrk og andre Europæiske lande ved hjælp af Rejseregner TollGuru. Det viser også de billigste, hurtigste og andre optimale ruter til din destination sammen med betalingsplaza (s) placering, betalingsmetoder og mere.


Rideshare, OEM, TMS, flådefirmaer og andre transportvirksomheder kan udnytte bompengeoplysning ved at integrere med TollGuru Toll API til beregning før tur og afstemning efter tur.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.