From Toll Wiki

m (1 revision imported: Adding pages from line 2204 till 1919 along with Template pages )
m (Text replacement - "<addmap />" to "{{worldMap}}")
 
Line 3: Line 3:
 
{{#seo:|keywords=kiltunnel, kiltunnel tol, kiltunnel tol tunnel, kiltunnel tol betalen, kiltunnel toltarief}}
 
{{#seo:|keywords=kiltunnel, kiltunnel tol, kiltunnel tol tunnel, kiltunnel tol betalen, kiltunnel toltarief}}
  
<addmap />
+
{{worldMap}}
  
 
__TOC__
 
__TOC__

Latest revision as of 06:12, 1 July 2021
Click on the map to open toll wiki for a country/state


Kiltunnel is een 901 meter lange toltunnelroute over de N217 in Nederland. Het is gelegen in Zuid-Holland tussen het Eiland van Dordrecht en het eiland Hoeksche Waard. Kiltunnel is eigendom van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Dordrecht en Hoeksche Waard en wordt beheerd door Wegschap Tunnel Dordtse Kil.

Bereken de tol voor reizen door de Kiltunnel en andere tolfaciliteiten van Nederland met behulp van de Kiltunnel Tol Calculator.

Hoe tol te betalen voor de Kiltunnel 

Kiltunnel tol kan contant worden betaald, ook met Telecard of PIN / creditcard. Automobilisten moeten stoppen bij de barricade en met hun geldige Telecard op de antenne zwaaien om de barricade te openen. Ze kunnen ook contant betalen aan tolmedewerkers op het tolplein of met pin / creditcard.

De toltarieven voor Kiltunnel variëren voor voertuigen lager dan 2,30 meter en hoger dan 2,30 meter, inclusief vracht.

Fietsers & Voertgangers Hoogte < 2,30 meter incl. ladingHoogte > 2,30 meter incl. lading
TolvrijContant  € 2,00 or Telecard € 1,45Contant € 5,00 or Telecard € 3,80


Biljetten groter dan € 50 worden niet geaccepteerd als contante betaling voor Kiltunnel tol.

Voetgangers, fietsers, bromfietsers en scootmobielen wordt aangeraden de van het autoverkeer gescheiden strook voor langzaam verkeer te nemen. Lees meer over de voordelen van Telecard op hun website[1].

Waarom wordt tol in rekening gebracht voor de Kiltunnel

Voor de Kiltunnel moet je toltarieven betalen omdat de Nederlandse overheid de Kiltunnel niet essentieel vond voor het rijkswegennet. De initiatiefnemers van het project moesten de tunnel zelf financieren en beheren. Hoewel de leningen voor de aanleg van de tunnel zijn afgelost, zal de Kiltunnel niet tolvrij zijn omdat de toltarieven nu het dagelijkse onderhoud dekken.

Bereken tol voor Nederland en andere regio's van Europa

Bereken routes, tolgelden en brandstofkosten voor uw reizen per auto, vrachtwagen, taxi, bus, caravan (met of zonder aanhanger) in Nederland en andere regio's van Europa met TollGuru Reiscalculator. Het toont ook de goedkoopste, snelste en andere optimale routes naar uw bestemming, samen met de locatie van tolstation(s) onderweg, betaalmethoden en meer.


Meerijden, OEM, TMS, wagenparkbedrijven en andere transportbedrijven kunnen gebruikmaken van tolinformatie door te integreren met de TollGuru Toll API voor pre-trip berekening en post-trip afstemming.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.